Tuesday, 19 June 2012

1 Symlink Tutorial

Asalamualaikum, Lama tak update blog. rindu rasanya. kehkeh . Hari ni aku nak ajar camne nak buat symlink.

Bahan yang diperlukan : Download Sini

Buat folder baru then namakan dengan symlink, Lepas download, Extract file-file yang diperlukan ke dalam folder symlink tadi k :)

Tanpa berlengah jom mula

1. Bukak site yang anda telah tanam shell lalu click public_html . Contoh :


2. Lepas tuh korang cari button upload then upload dk.php



3. Lepas tuh click Go! Lepas click Go! , korang click balek kat public_html pastu korang akan nampak shell dk.php yang korang upload tadi tuh.




4. Lepas tuh korang cari actions pastu click newfolder


5. Letak lah nama folder yang korang nak. Contoh aku letak symlink . Lepas tuh click lah go




6. Lepas tuh korang klik folder korang tuh pastu upload .htaccess ngan allsoft.pl

7. Lepas upload , korang cari folder korang yang telah dibuat tadi . Caranya ialah :

site.com/Folderkorang


Tulisan merah tuh gantilah dengan nama folder yang korang buat tadi ye


8. Lepas tuh korang bukak shell dk.php yang korang upload tadi . Caranya ialah :

site.com/dk.php


See , shell dk.php . now cari folder korang lepastuh click




9. Lepas click , cari Permissions allsoft.pl  nih pastu click k . ingat allsoft.pl bukan .htaccess


10. Lepas click tuh tukar kepada nombor nih : 0755 pastu click >>




11. Lepas tuh korang bukak balek index of symlink tadi tu . Pastu click allsoft.pl tapi open new tab ye. Shell dk.php ni dah leh tutup


12. Lepas tuh korang bukak balek shell b374k pastu click eval


13. Lepas click eval click Go!


14. Nanti akan keluar cam ni . Copy semua dalam tuh.


15. Lepas copy , bukak balek allsoft.pl tadi pastekan dia pastu click Get Config


16. Kalau berjaya akan keluar Done!!


17. Lepas tuh korang bukak balek folder index of symlink korang tadi tuh and akan keluar macam ni


18. Korang bukak shell b374k balek pastu click kat folder korang then uplaod database.php and domains.php 




19. Done, korang refresh index of symlink tuh pastu korang buat lah yang sepatutnya.

*NOTE: Kalau nak cari site Wordpress , ada dekat wp-options , Kalau joomla ada dekat database yang korang cari db username ngan db password tuh. 


Sebarang pertanyaan sila komen dibawah atau boleh PM saya di Facebook


Happy Hacking

1 Comments

Miss Najwa said...

urmm bole x bagi cmne nk exploit site symlink?

Bagaimana Pendapat Anda ?

Comment Here